^Back To Top

Powszechny Spis Rolny 2020 - stanowisko komputerowe w Urzędzie Gminy

Od 1 września w Urzędzie Gminy Klucze ul.Partyzantów 1 , dla osób nieposiadających warunków technicznych do dokonania samospisu, zostanie bezpłatnie udostępnione stanowisko komputerowe, uwzględniające niezbędne zabezpieczenia wynikające z sytuacji epidemicznej
Będzie ono dostępne w czasie przeprowadzania spisu od 1 września do 30 listopada 2020 r. w godzinach pracy Urzędu.
Urząd Gminy poprzez wyznaczonych pracowników zapewnia wsparcie merytoryczne i techniczne przy dokonywaniu samospisu.
Termin spisu Powszechny spis rolny PSR 2020 zostanie przeprowadzony na terenie całego kraju w terminie
od 1 września do 30 listopada 2020 r., według stanu na dzień 1 czerwca 2020 r.
Obowiązek spisowy Udział w spisie rolnym jest
obowiązkowy, co wynika z ustawy o Powszechnym Spisie Rolnym.
Najwygodniej i najbezpieczniej jest spisać się przez Internet
Każdy użytkownik gospodarstwa rolnego ma obowiązek spisać się samodzielnie przez Internet, wypełniając formularz dostępny na stronie internetowej GUS https://spisrolny.gov.pl.

W dobie epidemii jest to najbezpieczniejsza i najwygodniejsza metoda. Jeśli ktoś nie ma komputera lub urządzenia z dostępem do Internetu powinien udać się do swojego Gminnego Punktu Spisowego gdzie będą udostępnione pomieszczenia wyposażone w sprzęt komputerowy z dostępem do Internetu. Uzupełniającą formą jest spis przez telefon, którego można dokonać dzwoniąc na infolinię spisową pod numer 22 279 99 99 wew., wybierając opcję „Spisz się przez telefon”. Osoby, które nie spiszą się samodzielnie przez Internet lub dzwoniąc na infolinię mogą spodziewać się telefonu rachmistrza spisowego
Infolinia spisowa
W przypadku jakichkolwiek pytań lub wątpliwości dotyczących spisu rolnego istnieje możliwość kontaktu z infolinią spisową pod numerem
22 279 99 99 wew. 1 (koszt połączenia zgodny z cennikiem operatora). Konsultanci infolinii pomogą również zweryfikować czy jesteście Państwo objęci obowiązkiem spisowym, czy też sprawdzić tożsamość rachmistrza spisowego.
List Prezesa GUS
W ramach kampanii informacyjnej i popularyzującej spis rolny do użytkowników gospodarstw rolnych został rozesłany List Prezesa Głównego Urzędu Statystycznego zawierający wszystkie najważniejsze instrukcje związane z organizacją spisu, w tym  indywidualny numer gospodarstwa rolnego (w lewym górnym rogu listu), który należy wprowadzić podczas logowania do aplikacji spisowej.
Tajemnica statystyczna
Wszystkie pozyskane w czasie spisu dane podlegają bezwzględnej ochronie na zasadach określonych w art. 10 ustawy z dnia 29 czerwca 1995 r. o statystyce publicznej (t.j. Dz. U. z 2019 r. poz. 649, z późn. zm.). Zapewniamy, że Państwa dane osobowe i dane o gospodarstwie są prawnie chronione i objęte tajemnicą statystyczną.

Copyright © 2013. www.rodaki.pl  Rights Reserved.

Copyright © 2008 Przemmo. Wszelkie prawa autorskie zastrzeżone.
Redakcja oraz administrator strony zastrzega sobie prawo do błędów i pomyłek w każdym dziale strony internetowej.

Właściciel domeny rodaki.pl nie bierze odpowiedzialności za treści zamieszczane na stronach przez użytkowników,
jednocześnie zastrzega sobie prawo do usunięcia wpisów naruszających netykiete.

com-4t.pl

stat4u